Anna Hedelius, foto: Peter Koskenvoima
Anna Hedelius, foto: Peter Koskenvoima
Anna Hedelius, presentatör
Anna Hedelius
Jag fick en fråga en gång. Han som ställde den heter Sten Melin och var på den tiden ordförande för Föreningen Svenska Tonsättare. Själv var jag nybliven redaktör för föreningens tidning Tonsättaren.
– Orkar du tillbringa en helg med en massa tonsättare i Oslo, löd frågan.
Han ställde den liksom lite försiktigt, som om han inte riktigt förväntade sig att jag skulle svara ja.
Det gjorde jag, och självklart hade jag en helt fantastisk helg i Oslo, med ny nordisk musik under vatten och på konservburkar, från tremanualig orgel, i nordisk fäbodmiljö och i det helt magnifika operahuset, som tornar upp sig som ett norskt fjäll i vattenbrynet.
Minglade med tonsättare gjorde jag också, på festivalskeppet Innvik där stämningen var hög och vi animerat diskuterade väldigt mycket annat än konstmusik.
Sedan de där Nordiska Musikdagarna 2009 har jag tillbringat rätt mycket tid med både tonsättare och deras musik. Jag var redaktör för Tonsättaren fram till 2017, då det gjordes en paus i utgivningen. Jag presenterar konserter i Berwaldhallen och ibland på andra musikaliska ställen. När jag inte gör det recenserar jag teater i SVT Kulturnyheterna och skriver om teater, musik, litteratur och film i allehanda tidningar. Just nu slutspurtar jag med en bok om svenska teaterhus.
Swish logotype

Det är helt gratis att lyssna eller titta och på alla Svensk Musikvårs inspelade konserter.   
Men vill du ge ett bidrag till Svensk Musikvår så Swisha gärna till 123 679 04 89   
Varmt tack!


Kulturrådets logotyp
Region Stockholm logga liggande
Stockholms stad