Monica Danielson och Per Sjögren. Foto: Kristin Lidell
Monica Danielson och Per Sjögren. Foto: Kristin Lidell
Duo Ego

Efter att ha arbetat ihop under många år i olika sammanhang bildade Monica Danielson och Per Sjögren Duo Ego år 2001. Den hyllade och prisbelönade duon uppträder regelbundet i Sverige och runt om i världen och har kallats en av den nutida musikvärldens mest intressanta ensembler. När de av Kungl. Musikaliska Akademien belönades med Carin Malmlöf-Forsslings pris 2013 löd motiveringen: "Mod och oförtrutet arbete präglar denna frilansduo i utvecklandet av sin ensembleform, med tonvikt på nybeställningar från svenska och utländska tonsättare. Galakonsert på nutidamusikfestival i Tatarstan – som Sveriges representant för ny musik – eller körverkstad på Kulturens hus i Luleå: Duo Egos arbetssätt är nyfiket och oförutsägbart."

Monica Danielson är en av landets mest framstående interpreter av nutida vokalmusik. Hon har uruppfört över 50 svenska konsert- och operaverk, bland annat med sitt operakompani MusikTeaterVerket och med Duo Ego.

Per Sjögren är fritt verksam inom framför allt nutida konstmusik. Han är initiativtagare till de hyllade ensemblerna Gageego! och Spectra. Tillsammans med dessa, såväl som med andra grupper som KammarensembleN och Curious Chamber Players, har han turnerat i länder som Sydafrika, USA och Tyskland. Bland annat har han spelat vid Festivalen för ny musik i Darmstadt.

Musiker
Monica Danielson, mezzosopran
Per Sjögren, slagverk
Medverkar ej i årets festival