Stefan Harg. Foto: Laurent Sultan
Stefan Harg. Foto: Laurent Sultan
Stefan Harg, klarinett
Klarinettisten Stefan Harg är en mångfasetterad, internationellt erkänd och efterfrågad musiker och pedagog. Han arbetar med ledande dirigenter och musiker som Esa-Pekka Salonen, Valery Gergiev, Libby Larsen och John Elliot Gardiner. Han har även nära samarbeten med samtida tonsättare: till exempel tillägnade Katarina Leyman honom klarinettkonserten Verdure som han uruppförde 2014 till bifall från kritiker och publik, och året därpå uruppförde han Niklas Bremans klarinettkonsert i Chicago.

På hans repertoar finns dessutom såväl stora 1900-talsverk Carl Nielsens och Jean Francaix klarinettkonserter, Pierre Boulez Domaines och Dialogue de l’ombre double, liksom klassiska repertoarverk för instrumentet. Han blandar framföranden på tidstrogna instrument med moderna, och spelar regelbundet i Drottningholms Barockensemble och i Trio A430. År 1990 bildade han och en framgångsrik duo med Katarina Ström-Harg som sedan dess har givit många bejublade konserter i Sverige och utomlands.

Han undervisar på Lilla Akademien i Stockholm, har spelat in flera skivor och är även en flitig föredragshållare och skribent, publicerad i flera internationella tidskrifter. År 2022 kommer en ny skiva med verk av Pierre Boulez, Anders Eliasson, Arne Mellnäs och Katarina Leyman. Han är även officiell artist hos Buffet-Crampon och Vandoren i Paris.
Konsert

Swish logotype

Det är helt gratis att lyssna eller titta och på alla Svensk Musikvårs inspelade konserter.
Men vill du ge ett bidrag till Svensk Musikvår så Swisha gärna till 123 679 04 89
Varmt tack!