Mats Erlandsson lutar sig mot en balustrad
Mats Erlandsson. Foto: Camille Blake
Mats Erlandsson, klangregi
Mats Erlandsson är kompositör och musiker med fokus på elektronisk musik. I första hand arbetar han med att komponera och framföra verk där fokus ligger på kontrapunktiska processer, intonation, relationen mellan textur och spektral information samt utdragna varaktigheter. Han arbetar i huvudsak på egen hand med fixerad media, live-elektronik, generativ musik och ljudinstallationer men även i samarbete med andra konstarter och upphovspersoner så som Yair Elazar Glotman, Maria w Horn och Erik Berg samt institutioner som Ställbergs Gruva i Bergslagen.

Hans musik har framförts i Sverige och internationellt på festivaler som Présences Electronique arrangerad av Ina/GRM, CTM/Transmediale, Sonica Festival, Maerzmusik, Norbergfestival, Intonal, Flussi Festival, Eufonics och Sound of Stockholm samt på scener som Café OTO, GRM, Audiorama, Mayhem, ACUD och Fylkingen, samt publicerats som fonogram av skivbolag som Posh Isolation, Miasmah Recordings, Portals Editions, 130701, Vaagnar Archives, Hallow Ground och XKatedral.

Utöver sin konstnärliga verksamhet arbetar han som studiotekniker på EMS Elektronmusikstudion i Stockholm samt som klangregissör vid inspelningar och framföranden av samtida konstmusik.
Konsert
Medverkar ej i årets festival

Swish logotype

Det är helt gratis att lyssna eller titta och på alla Svensk Musikvårs inspelade konserter.
Men vill du ge ett bidrag till Svensk Musikvår så Swisha gärna till 123 679 04 89
Varmt tack!