Kajsa Magnarsson, foto: Klara Andersson, Maja Linderoth, Maria Lindström, Rachel C. Walker, Rosali Grankull
Kajsa Magnarsson, foto: Klara Andersson, Maja Linderoth, Maria Lindström, Rachel C. Walker, Rosali Grankull
Konstmusiksystrar
Konstmusiksystrar är ett nätverk som listar tonsättare, ljudkonstnärer och performanceartister som definierar sig som kvinnor och är i början av sitt skapande. Konstmusiksystrars mål är att uppmärksamma och inspirera unga konstmusikskapande tjejer och transpersoner så att konstmusikscenen på sikt kan bli jämställd. De samarbetar med musikinstitutioner som Konserthuset, deltar i den offentliga debatten rörande konstmusiken, genomför workshops, arrangerar konserter och festivaler för sina medlemmar och mycket mer.

Kajsa Magnarsson är en Göteborgsbaserad ljudkonstnär, performanceartist och tonsättare. Verket ”Strap-On and Electric Guitar” uruppfördes i Berlin 2015 och har sedan uppförts på flera ställen i Europa.

Maja Linderoth är tonsättare och kommer ursprungligen från Göteborg. För närvarande studerar hon komposition i Oslo, Norge. ”Sonatform denaturerad prosa”, för vokalkvartett, är baserad påden svenske diktaren Gunnar Ekelöfs text med samma namn.

Maria Lindström är verksam som musiker och tonsättare och studerar idag komposition på Musikhögskolan i Stockholm. ”Trana” är ett stycke för kontrabas och elektronik. Materialet till musiken bygger påkortare inspelningar från en kontrabas.

Rachel C. Walker skriver poetisk och klangligt nyansrik musik med inspiration från hennes studier i kinesisk folkmusik, musikens tidslighet och språk. ”Reverberations” är baserad påen text av poeten Kendall A.

Rosali Grankull är frilansande tonsättare och musiker, bosatt i Göteborg där hon fördjupar sig inom komposition på masterutbildningen vid Högskolan för scen & musik. Tonsättarens egna ord om stycket: Friktion, rörelse, kraft, skingra.
Musiker
Kajsa Magnarsson, elgitarr 
My Hellgren, cello.
Madeleine Jonsson Gille, sopran
Heddie Färdig, sopran
Ulrika Skarby, alt
Martin Åsander, tenor
Anders "Butta" Börjesson, bas
Medverkar ej i årets festival