Gustaf Sjökvists kammarkör och dirigent Florian Benfer. Foto: Hampus Andersson
Gustaf Sjökvists kammarkör och dirigent Florian Benfer. Foto: Hampus Andersson
Gustaf Sjökvists kammarkör
Gustaf Sjökvists kammarkör är en fristående Stockholmsbaserad kör med cirka 35 medlemmar. Sedan hösten 2018 är Florian Benfer körens konstnärlige ledare. Körens repertoar är bred och varierad och består till stor del av nutida konstmusik med en rad uruppföranden av verk från tonsättare som Sven-David Sandström, Lars Edlund, Jan Sandström, Carl Unander-Scharin, Georg Riedel och Bo Holten. På repertoaren finns även de stora sakrala körverken som Bachs Juloratorium, Mozarts Requiem, Brahms Ein deutsches Requiem, med flera.

Genom åren har kören samarbetat med en mängd olika artister. Bland annat har de turnerat med Barbara Hendricks och med The Real Group, och gjort skivinspelningar tillsammans med bland andra Håkan Hagegård, Malena Ernman, Mats Bergström och Benny Andersson. De har gjort egna turnéer till bland annat Tyskland, USA, Taiwan och Hong Kong.

Kören bildades 1994 av Gustaf Sjökvist, då professor på Kungl. Musikhögskolan, då han fått en förfrågan och behövde en ensemble. Det uppdraget ledde till flera och den från början tillfälliga ensemblen blev en permanent sådan. Sedan 2011 är körens hemvist i Ersta kyrka på Södermalm i Stockholm.

Swish logotype

Det är helt gratis att lyssna eller titta och på alla Svensk Musikvårs inspelade konserter.
Men vill du ge ett bidrag till Svensk Musikvår så Swisha gärna till 123 679 04 89
Varmt tack!