Anna Christensson, foto: Maximilian Mellfors
Anna Christensson, foto: Maximilian Mellfors
Anna Christensson, piano
Sedan diplomkonserten 2007 har Anna Christensson etablerat sig som en av sin generations främsta svenska pianister. Hon brinner särskilt för att välkomna alla typer av publik genom ett musikantiskt förhållningssätt till repertoaren, utan att göra avkall på sin konstnärliga integritet. Hon har fått flera utmärkelser för sitt spel och har varit solist med flera av Sveriges främsta orkestrar.

Hon intresserar sig inte bara för de klassiska och romantiska standardverken utan också för musik som ligger utanför den kanoniserade pianorepertoaren. Genom flera kritikerrosade skivinspelningar på österrikiska Capriccio har hon bidragit till att sprida intresset för svensk musik utomlands. Skivan ”Mankell/Nystroem Piano Concertos” från 2015 hyllades av bland andra Gramophone, BBC Music och Dagens Nyheter.

Anna är en ivrig kammarmusiker som dessutom varit engagerad i en rad samarbeten på olika dans- och teaterscener. Som medlem i Curious Chamber Players har hon framträtt på en lång rad internationella festivaler och uruppfört närmare 200 nyskrivna verk. Hon har även varit engagerad som kapellmästare vid Kungliga Operan och är sedan 2014 musikalisk ledare för Stockholmsbaserade operakompaniet Kamraterna.

Swish logotype

Det är helt gratis att lyssna eller titta och på alla Svensk Musikvårs inspelade konserter.
Men vill du ge ett bidrag till Svensk Musikvår så Swisha gärna till 123 679 04 89
Varmt tack!