Mats Lindström, Foto: Sara Reinholtz
Mats Lindström, Foto: Sara Reinholtz
Diffusör / Diffusion

Ingår ej i årets festival

Fri entré

Tonsättaren och studiochefen Mats Lindström föreläser kring temat Diffusör/Diffusion på EMS, inför kvällens konsert på Fylkingen.

Mats Lindström kommer att prata om begrepp som diffusion eller klangregi utifrån sin egen långa erfarenhet av framföranden av olika typer av elektronisk och elektroakustisk musik. Medverkar gör också Lise-Lotte Norelius och Rolf Enström som båda har lång erfarenhet av att använda många högtalare vid sina framföranden.

Mats Lindström arbetar med elektronmusik som ljudkonstnär, komponist och musiker. Han har ofta arbetat med bildkonst, sceniska element, installationer inom teater, opera, dans och med radioegna verk. Han konstruerar och bygger ofta egna elektroniska instrument och apparater, specifika för varje projekt. Han har varit verksam í Föreningen Fylkingen, arbetat med Svenska Rikskonserter, Föreningen svenska tonsättare och är studiochef på Elektronmusikstudion EMS.

Observera att maxantalet platser för detta seminarium är begränsat till 30 personer, så kom i tid för att vara säker på en plats.

Ett samarrangemang med Musikalliansen och EMS.