Alexandra Büchel. Foto: Pontus Klingeborn
Alexandra Büchel. Foto: Pontus Klingeborn
Alexandra Büchel, sopran
Sopranen Alexandra Büchel prisas för sin kristallklara höjd, kombinerad med ett varmt mellanregister, och levande skådespeleri. Hon är en flitigt anlitad konsert- och operasångerska som på kort tid etablerat sig som en av dagens främsta uttolkare av nutida musik. Detta har lett till samarbeten med tonsättare som Catharina Backman, Christofer Elgh, Fredrik Hedelin, och många fler.

Hon aktuell i titelrollen i Martin Lissels nyskrivna opera NOBODY om Charles Mansons liv. Därefter väntar bland annat en turné med Norrbotten NEO där hon skall uruppföra två verk skrivna särskilt för henne av Hans Gefors och Britta Byström, en Birgit Nilsson-gala med Helsingborgs symfoniorkester, Förklädd gud på Konserthuset Stockholm, samt gästspel på Musikfestspelen Korsholm i Finland.

Bland hennes kritikerrosade framträdanden kan nämnas Gepopo i Le grand macabre, Den blinda poetissan i Aniara, Lady Madeline i Usher samt i världspremiären av Karólína Eiríksdóttirs BLY med Piteå kammaropera. Hon har framträtt på exempelvis Cape Town Opera i Kapstaden, Folkoperan, Malmö Live, Opera Vlaanderen och tillsammans med Ensemble MA, KammarensembleN, Norrbotten NEO och Sveriges Radios Symfoniorkester. Hon har studerat för Dorothy Irving på Operahögskolan i Stockholm och för Jeffrey Goldberg i New York.
Swish logotype

Det är helt gratis att lyssna eller titta och på alla Svensk Musikvårs inspelade konserter.   
Men vill du ge ett bidrag till Svensk Musikvår så Swisha gärna till 123 679 04 89   
Varmt tack!


Kulturrådets logotyp
Region Stockholm logga liggande
Stockholms stad